Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

2 Pages12>
Options
Go to last post Go to first unread
Offline mc-kay  
#1 Posted : Tuesday, September 3, 2013 5:49:52 PM(UTC)
mc-kay

Medals: Admin

Joined: 8/24/2011(UTC)
Posts: 138
Location: Hannover

Thanks: 1 times
Was thanked: 12 time(s) in 7 post(s)
The second sprint release of Milestone 5 Jupiter was just pushed to NuGet and CodePlex.
It features the OpenTK, GLFW, Xna and MonoGame C# version of the DeltaEngine.
Download like always at http://deltaengine.net/download

Note: GitHub is still not working, use CodePlex to get the source code.

Wanna join the discussion?! Login to your forum accountregister a new account. Or Connect via Facebook Twitter Google

Offline Benjamin  
#2 Posted : Tuesday, September 3, 2013 6:14:50 PM(UTC)
Benjamin

Medals: Admin

Joined: 8/20/2011(UTC)
Posts: 1,421
Location: Hannover

Thanks: 18 times
Was thanked: 97 time(s) in 92 post(s)
You can also build for Android and Web now if you have a basic license.

If you need any help with the new AppBuilder or have questions how it all works, feel free to ask.
Offline internetfreak  
#3 Posted : Wednesday, September 4, 2013 4:54:32 PM(UTC)
internetfreak

Joined: 12/19/2011(UTC)
Posts: 529

Thanks: 10 times
Was thanked: 16 time(s) in 15 post(s)
As always, thanks for the release.
I also got a new problem, although I wrote "new DiskContentLoader()", the game tries to connect to the content service but it fails and therefore it closes itself.
I'm currently at work (not long until I go home ;) ) and just wanted to check if the new release has a better compatibility with my surface since you also have one and the OpenTK version works fo you (if it doesn't work, I think I'll switch to xna since it's the only dx implementation of delta or is there any other DX implementation?)

Maybe I'm missing something but I wanted to report it here so maybe I already havea solution until I get home^^
Mein Blog: www.internetfreak.net

- Inoffizieller DeltaEngine-Supporter und Tutorialschreiber -
Offline panky  
#4 Posted : Wednesday, September 4, 2013 5:27:30 PM(UTC)
panky

Joined: 9/6/2012(UTC)
Posts: 32

Thanks: 3 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
I'm still not able to upload new content. :(
Is there a workaround to do this?

Edited by user Wednesday, September 4, 2013 5:35:57 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Offline internetfreak  
#5 Posted : Wednesday, September 4, 2013 8:02:55 PM(UTC)
internetfreak

Joined: 12/19/2011(UTC)
Posts: 529

Thanks: 10 times
Was thanked: 16 time(s) in 15 post(s)
I don't know what was wrong with the last release but with the current release everything works as it should on my surface pro, I just tested it with the sample games, I don't have any problems.
Now I wanted to try the app builder but I cannot select any platform to build and thus I cannot build. due to the contest back in january I should have a license, is it not recognized anymore?
Mein Blog: www.internetfreak.net

- Inoffizieller DeltaEngine-Supporter und Tutorialschreiber -
Offline Benjamin  
#6 Posted : Wednesday, September 4, 2013 8:20:55 PM(UTC)
Benjamin

Medals: Admin

Joined: 8/20/2011(UTC)
Posts: 1,421
Location: Hannover

Thanks: 18 times
Was thanked: 97 time(s) in 92 post(s)
Hey Internetfreak,

your account should still work. I have notified the Service Team to check your account.

For anyone with problems loading content: Can you please post your log (should be opened up if you have a problem). In order to test your issue we need a more complete explanation what you are trying to do and what exactly does not work. We recommend opening the Editor and logging in there, then all content downloading should work fine. For other use cases explain yourself :)
Offline Benjamin  
#7 Posted : Wednesday, September 4, 2013 8:22:39 PM(UTC)
Benjamin

Medals: Admin

Joined: 8/20/2011(UTC)
Posts: 1,421
Location: Hannover

Thanks: 18 times
Was thanked: 97 time(s) in 92 post(s)
Originally Posted by: internetfreak Go to Quoted Post

... I think I'll switch to xna since it's the only dx implementation of delta or is there any other DX implementation?)


Good to know you can get it working on your Surface Pro, I tested it on mine and both OpenTK and XNA work fine there (but as I said before I might have different drivers). SharpDX and SlimDX will be part of the next release. They are completed, but some bugs prevented us from releasing and and we will test and make sure everything works fine there as well.
Offline panky  
#8 Posted : Thursday, September 5, 2013 9:02:34 AM(UTC)
panky

Joined: 9/6/2012(UTC)
Posts: 32

Thanks: 3 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Hi Benjamin,

I used the installer from codeplex. (At home I'll try the source)
I can make a new project (but editor must restart, because the upper-right combo not refreshed :))
-> Material Editor -> Upload New Image buttonn not working? I should see an OpenFileDialog? Or how can I add a new image?
I didn't found any log file. Editor's log at bottom of the window didn't show me anything.
Offline internetfreak  
#9 Posted : Thursday, September 5, 2013 9:06:45 AM(UTC)
internetfreak

Joined: 12/19/2011(UTC)
Posts: 529

Thanks: 10 times
Was thanked: 16 time(s) in 15 post(s)
As said before, the OpenTK Version also work now on my Surface Pro. I have the latest driver from intel (last numbers are 3165), so I don't know what was wrong with the last release. Anyway, if it should be not working somehow, then I still switch to XNA or any of the other DirectX implementations.

About the content issue, I tried all the sample games and most of them couldn't download the content so I saw a checkerboard, maybe there's a problem with the service?
For my other problem, I tried to run my projects with the diskContentLoader, but they still want to connect to the content service which then fails so the game is unable to continue. Is the DiskContentLoader not working anymore like it was for v0.9.9.0? As panky said, the creation of a content project seems not to work (I didn't find the option also) so I need the DiskContentLoader a bit longer until my projects can utilize the content service.
I hope you don't cut the option to load content from disk since I'm working also on some kind of editor and there I need the possibility to load content from disk to be flexible. Later in the gane, the Content can come from the service, but my editor need local loading.
Mein Blog: www.internetfreak.net

- Inoffizieller DeltaEngine-Supporter und Tutorialschreiber -
Offline panky  
#10 Posted : Thursday, September 5, 2013 10:01:17 AM(UTC)
panky

Joined: 9/6/2012(UTC)
Posts: 32

Thanks: 3 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
I can use images, if I add the Content folder and it's contents to the project (prop. Copy Always) then I manually edit the ContentMetaData.xml. It is enough for me to use mock images. :)
Offline mc-kay  
#11 Posted : Thursday, September 5, 2013 2:51:57 PM(UTC)
mc-kay

Medals: Admin

Joined: 8/24/2011(UTC)
Posts: 138
Location: Hannover

Thanks: 1 times
Was thanked: 12 time(s) in 7 post(s)
All contest winner should now have access to the app builder.
Offline internetfreak  
#12 Posted : Thursday, September 5, 2013 7:40:17 PM(UTC)
internetfreak

Joined: 12/19/2011(UTC)
Posts: 529

Thanks: 10 times
Was thanked: 16 time(s) in 15 post(s)
Ok, I can confirm that I now have access to Web and Android building as it should be :)
I also tried to build, it acutally worked.
The only issue is that when I open the index.html (I tried a web build of GhostWars) on my surface, the screen was only white. The same thing happens on my laptop so I can exclude issues with the graphics driver this time ;)
I also noticed that the editor is sapping my battery away, for example the fan in my surface is normally not really hearable as long as it's not under heavy load but when the editor is open, it starts to blow really bad so the cpu must have a big amount of work. Can you do something against it as the editor should not really drain the battery

Another question: Do you have any rough estimation when WP 7/8 will come? I'd like to test my projects now not only on the pc but also on my mobile and in the web (the more platforms the better because I can reache much more people if I publish my future projects on every platform I'm able to :) )

Now only the content issue needs to get cleared so I can work more on my project which also involves the editor (it will be surely great when it's done but until then it's likely a hard way but I'm sure I will achieve my goal in the future, we will see)
Mein Blog: www.internetfreak.net

- Inoffizieller DeltaEngine-Supporter und Tutorialschreiber -
Offline internetfreak  
#13 Posted : Thursday, September 5, 2013 8:09:22 PM(UTC)
internetfreak

Joined: 12/19/2011(UTC)
Posts: 529

Thanks: 10 times
Was thanked: 16 time(s) in 15 post(s)
One other thing: On my laptop, the samples seem to crash, for example GhostWars. I loaded the debugger and found out that it crash because it cannot find the MouseZoomTrigger. I just downloaded thre openTK Version and deleted all other stuff before I unpacked the new zip. The weird thing is, that the samples worked on my surface yesterday without crash but for example I started GhostWars there and touched the screen, then it closed without any further notice/warning so I think there's also a problem regarding touch.

I hope this reports help you
Mein Blog: www.internetfreak.net

- Inoffizieller DeltaEngine-Supporter und Tutorialschreiber -
Offline mc-kay  
#14 Posted : Thursday, September 5, 2013 10:44:36 PM(UTC)
mc-kay

Medals: Admin

Joined: 8/24/2011(UTC)
Posts: 138
Location: Hannover

Thanks: 1 times
Was thanked: 12 time(s) in 7 post(s)
1: Chrome does not allow scripts to access your locale file system. To run the generated web app you have to host it on a web server, e.g. install the IIS, point to default website to your web app and open localhost in your Chrome.
2: Never checked the battery usage of the Editor, thanks for the hint.
3: I currently don't know whats bout WP 7/8, Benjamin have to tell you.
4: The thing with the MouseZoomTrigger is interesting, I implemented it yesterday and it was added to the "DefaultCommands.xml". Good to know that it is crashing of not such a command exist, we have to fix this. As a workaround, open the file and delte the "Command" section of the MouseZoomTrigger.
Offline internetfreak  
#15 Posted : Friday, September 6, 2013 6:23:37 AM(UTC)
internetfreak

Joined: 12/19/2011(UTC)
Posts: 529

Thanks: 10 times
Was thanked: 16 time(s) in 15 post(s)
I didn't try the web sample in chrome but in Firefox and IE10, no success. I will upload it later and then it should work, I just wanted to see it locally for a quick test without server
Anyway, thanks for the other answers then I'll wait also for benjamin to answer
Mein Blog: www.internetfreak.net

- Inoffizieller DeltaEngine-Supporter und Tutorialschreiber -
Offline internetfreak  
#16 Posted : Friday, September 6, 2013 5:48:03 PM(UTC)
internetfreak

Joined: 12/19/2011(UTC)
Posts: 529

Thanks: 10 times
Was thanked: 16 time(s) in 15 post(s)
Ok I now uploaded the built web app to my server but I still don't see anything, neither Chrme, FF nor IE10 show me anything more than a blank white page
Also you should name the index file "index.html" instead of "Index.html", Linux was not very happy with it because I forgot to rename before uploading and tried to open the folder but it didn't find anything because the apache searchs for index.html ^^
Mein Blog: www.internetfreak.net

- Inoffizieller DeltaEngine-Supporter und Tutorialschreiber -
Offline internetfreak  
#17 Posted : Monday, September 9, 2013 10:17:22 AM(UTC)
internetfreak

Joined: 12/19/2011(UTC)
Posts: 529

Thanks: 10 times
Was thanked: 16 time(s) in 15 post(s)
Did you find out what's wrong with the web ouput from the build service? And is the DiskContentLoader working again? I didn't check out the stuff the last few days since my last report so if it's already working please excuse me for this post
Mein Blog: www.internetfreak.net

- Inoffizieller DeltaEngine-Supporter und Tutorialschreiber -
Offline Flavio Damasco  
#18 Posted : Monday, September 9, 2013 10:20:47 AM(UTC)
Flavio Damasco

Joined: 5/15/2013(UTC)
Posts: 45
Location: Hannover

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Sorry Internetfreak, I will signal your request to collegues
UserPostedImage
Offline mc-kay  
#19 Posted : Monday, September 9, 2013 4:15:59 PM(UTC)
mc-kay

Medals: Admin

Joined: 8/24/2011(UTC)
Posts: 138
Location: Hannover

Thanks: 1 times
Was thanked: 12 time(s) in 7 post(s)
The Git repository's are now in sync again.
Offline internetfreak  
#20 Posted : Wednesday, September 11, 2013 10:13:28 PM(UTC)
internetfreak

Joined: 12/19/2011(UTC)
Posts: 529

Thanks: 10 times
Was thanked: 16 time(s) in 15 post(s)
After a bit more things (including the now released win8.1 RTM) I wanted to continue with delta. Unfortunately I still cannot the diskcontentloader, can someone help me with this because I will want to create my editor which is only good to use when it can load content from local storage but with DiskContentLoader it always says it cannot continue, without the line it correctly says it cannot find a project with my project name on the server.
It is very appreciated if someone could help me on how to use the disk content now
Mein Blog: www.internetfreak.net

- Inoffizieller DeltaEngine-Supporter und Tutorialschreiber -
Offline Benjamin  
#21 Posted : Thursday, September 12, 2013 5:18:04 AM(UTC)
Benjamin

Medals: Admin

Joined: 8/20/2011(UTC)
Posts: 1,421
Location: Hannover

Thanks: 18 times
Was thanked: 97 time(s) in 92 post(s)
Sure thing, we will test the DiskContentLoader usage for this weeks release and provide a guide on how to use it.

This is how it is supposed to work:
Code:

	public class Program : App
	{
		public Program()
		{
			var line = new Line2D(Point.Zero, Point.One, Color.Red);
			new Command("Click", () => line.Color = Color.Yellow);
		}

		public static void Main()
		{
			new DiskContentLoader();
			new Program().Run();
		}
	}
Offline internetfreak  
#22 Posted : Thursday, September 12, 2013 9:56:50 AM(UTC)
internetfreak

Joined: 12/19/2011(UTC)
Posts: 529

Thanks: 10 times
Was thanked: 16 time(s) in 15 post(s)
This is exactly the same thing which I also try to use in Main(), but when I start the game, it only says "Unable to continue" since it tries to access the content service as it seems and then it closes the game after accepting the messagebox (clicking ok)
Mein Blog: www.internetfreak.net

- Inoffizieller DeltaEngine-Supporter und Tutorialschreiber -
Offline internetfreak  
#23 Posted : Thursday, September 12, 2013 11:24:50 AM(UTC)
internetfreak

Joined: 12/19/2011(UTC)
Posts: 529

Thanks: 10 times
Was thanked: 16 time(s) in 15 post(s)
After updating my surface pro to Win8.1 RTm (I know it's buggy even it's rtm) I received also a new graphics driver, now it's 3200 in the last group. When I start any delta game, I receive an exception because delta thinks the device doesn't support shader. The previouse driver (3165) works fine.
Is this a problem with delta or is the graphics card driver buggy again (damn it, intel or ms, whoever did this should be fixing it)?
Mein Blog: www.internetfreak.net

- Inoffizieller DeltaEngine-Supporter und Tutorialschreiber -
Offline Benjamin  
#24 Posted : Thursday, September 12, 2013 6:17:44 PM(UTC)
Benjamin

Medals: Admin

Joined: 8/20/2011(UTC)
Posts: 1,421
Location: Hannover

Thanks: 18 times
Was thanked: 97 time(s) in 92 post(s)
Please try on your Win8.1 if OpenGL works in general (try any OpenGL app). If your OpenGL driver is broken, you should not try to use the OpenGL (GLFW or OpenTK) version of the engine, use the Xna, SharpDX or SlimDX version instead.

For me it works on my laptop, I have not installed 8.1 on the Surface Pro yet .. will do soon.

About the DiskContentLoader: To fix the "Unable to continue" error message the following change is required in the AppRunner.cs file (already fixed for the next release coming tomorrow):

private void CreateContentLoader()
{
if (ContentLoader.current == null)
ContentLoader.current = new DeveloperOnlineContentLoader(ConnectToOnlineService());
else
alreadyCheckedContentManagerReady = true;
...
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
OceanSpiders 2.0
2 Pages12>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF.NET | YAF.NET © 2003-2017, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.242 seconds.