Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Offline mc-kay  
#1 Posted : Friday, May 24, 2013 8:34:33 PM(UTC)
mc-kay

Medals: Admin

Joined: 8/24/2011(UTC)
Posts: 138
Location: Hannover

Thanks: 1 times
Was thanked: 12 time(s) in 7 post(s)
The first release of the new Milestone 4 series (v0.9.8.x) was just released and pushed to NuGet, GitHub and CodePlex.
For details and all links go to: http://DeltaEngine.net/Download
thanks 3 users thanked mc-kay for this useful post.
fg_garda on 5/24/2013(UTC), internetfreak on 5/25/2013(UTC), Old Sparky on 5/25/2013(UTC)

Wanna join the discussion?! Login to your forum accountregister a new account. Or Connect via Facebook Twitter Google

Offline internetfreak  
#2 Posted : Saturday, May 25, 2013 12:52:38 AM(UTC)
internetfreak

Joined: 12/19/2011(UTC)
Posts: 529

Thanks: 10 times
Was thanked: 16 time(s) in 15 post(s)
Nice, just downloaded it (I checked the repo because I wanted to know if there's a commit which adds a feature that I know from the GameJam und found the commit before I even knew there was this release :) )
I also checked the editor but I don't understand how the UI builder works (I think it's not finished yet because nothing currently works)
The Launcher also has some issue as it seems, is it already possible to build something for windows phone. When I click the "select project" button, then the editor crashes.
Maybe the tested things are not ready for use yet and only included so they are available but maybe I only did something worng :)
Mein Blog: www.internetfreak.net

- Inoffizieller DeltaEngine-Supporter und Tutorialschreiber -
Offline internetfreak  
#3 Posted : Sunday, May 26, 2013 3:54:54 AM(UTC)
internetfreak

Joined: 12/19/2011(UTC)
Posts: 529

Thanks: 10 times
Was thanked: 16 time(s) in 15 post(s)
I just noticed that VS2012 seems not to recognize the project templates when they are zipped. I had to unzip the needed template in order to use them as project template, maybe you should provide both zipped and unzipped (for the sake of overview you can put the zipped files to VS2010 and the unzipped files to VS2012 directory so everyone can select the appropriate folder)
Mein Blog: www.internetfreak.net

- Inoffizieller DeltaEngine-Supporter und Tutorialschreiber -
Offline internetfreak  
#4 Posted : Sunday, May 26, 2013 10:35:14 PM(UTC)
internetfreak

Joined: 12/19/2011(UTC)
Posts: 529

Thanks: 10 times
Was thanked: 16 time(s) in 15 post(s)
More issues:
-DeltaEngine.Entities.EntitySystem does not conatin the required method Add for Rendering (in the GameJam fork it's contained, only in my copy of the Engine it's not, I use the version from mercurial and the zip file)
- DeltaEngine source compiles with errors and throws some warnings, maybe also check what's wrong there?
Mein Blog: www.internetfreak.net

- Inoffizieller DeltaEngine-Supporter und Tutorialschreiber -
Offline Flavio Damasco  
#5 Posted : Tuesday, May 28, 2013 12:05:01 PM(UTC)
Flavio Damasco

Joined: 5/15/2013(UTC)
Posts: 45
Location: Hannover

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Hi Internetfreak!

I am asking a colleague to check your issue and answer you properly!
Thanks for your notification ;)
UserPostedImage
Offline mc-kay  
#6 Posted : Tuesday, May 28, 2013 12:57:50 PM(UTC)
mc-kay

Medals: Admin

Joined: 8/24/2011(UTC)
Posts: 138
Location: Hannover

Thanks: 1 times
Was thanked: 12 time(s) in 7 post(s)
Originally Posted by: internetfreak Go to Quoted Post
I just noticed that VS2012 seems not to recognize the project templates when they are zipped. I had to unzip the needed template in order to use them as project template, maybe you should provide both zipped and unzipped (for the sake of overview you can put the zipped files to VS2010 and the unzipped files to VS2012 directory so everyone can select the appropriate folder)

Your right, we have to change that, thx.
Originally Posted by: internetfreak Go to Quoted Post
-DeltaEngine.Entities.EntitySystem does not conatin the required method Add for Rendering (in the GameJam fork it's contained, only in my copy of the Engine it's not, I use the version from mercurial and the zip file)

The system was changed and everything that is inheriting from "Entity" like a "Sprite" is added automatically.
If you want to remove a Entity set the "IsActive" property to false, to add it again set it back to true.
Originally Posted by: internetfreak Go to Quoted Post
- DeltaEngine source compiles with errors and throws some warnings, maybe also check what's wrong there?

Could you please tell me which solution do you mean and what errors are thrown?
Just checked DeltaEngine.sln,DeltaEngine.Samples.sln and DeltaEngine.Editor.sln and everything is compiling (there are some warnings left, that's true.)

Edited by user Tuesday, May 28, 2013 1:02:46 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Offline internetfreak  
#7 Posted : Tuesday, May 28, 2013 1:22:55 PM(UTC)
internetfreak

Joined: 12/19/2011(UTC)
Posts: 529

Thanks: 10 times
Was thanked: 16 time(s) in 15 post(s)
About the sln, I have to recheck, maybe it was only some kind of local issue (I looked when it was late and I wanted to go to sleep but I had to check something before ;) )

About the Entities, if everything which is inherited from Entity is automaticall added, then it should be enough to do "new Sprite(...)", right? I used that but I saw nothing and I'm sure that I have used a correct image. Maybe it's also something local, I will test again with other values regarding position and size (although they should work, so I don't understand what happened)
I will write again if there's something which is not what it should be :)
Mein Blog: www.internetfreak.net

- Inoffizieller DeltaEngine-Supporter und Tutorialschreiber -
Offline Flavio Damasco  
#8 Posted : Tuesday, May 28, 2013 2:52:43 PM(UTC)
Flavio Damasco

Joined: 5/15/2013(UTC)
Posts: 45
Location: Hannover

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Cool!
Let us know! ThumpUp
UserPostedImage
Offline fg_garda  
#9 Posted : Tuesday, May 28, 2013 5:39:08 PM(UTC)
fg_garda

Joined: 3/18/2013(UTC)
Posts: 29

Thanks: 5 times
Hallo,

I've got a long list of errors after have cloned the new release from GitHub (using DeltaEngine.All.sln).
After restoring all the NuGet packages I still have more than 100 errors for the Editor projects. So I unloaded all the Editors and reloaded one by one:

DeltaEngine.Editor.Builder.Tests:

Code:

  Approval libs and NCrunch.Framework references are wrong.


DeltaEngine.Editor.Launcher:

Code:

  Error	4	Unable to find version '10.1.40219.425' of package 'Microsoft.Smartdevice.Connectivity'.	DeltaEngine.Editor.Launcher
  Error	5	The command ""c:\DeltaEngine\.nuget\nuget.exe" install "c:\DeltaEngine\Editor\Launcher\packages.config" -source ""  -RequireConsent -o "c:\DeltaEngine\packages"" exited with code 1.	DeltaEngine.Editor.Launcher


Code:

  All the references are wrong (except DeltaEngine references). 


In DeltaEngine.Samples.sln I've got these errors for the Asteroids And Asteroids.Tests projects:

Code:

Error	7	Unable to find version '4.1.0.6871' of package 'NDepend.API'.	Asteroids
Error	8	The command ""c:\DeltaEngine\.nuget\nuget.exe" install "c:\DeltaEngine\Samples\Asteroids\packages.config" -source ""  -RequireConsent -o "c:\DeltaEngine\packages"" exited with code 1.	Asteroids
Error	9	Unable to find version '4.1.0.6871' of package 'NDepend.API'.	Asteroids.Tests
Error	10	The command ""c:\DeltaEngine\.nuget\nuget.exe" install "c:\DeltaEngine\Samples\Asteroids\Tests\packages.config" -source ""  -RequireConsent -o "c:\DeltaEngine\packages"" exited with code 1.	Asteroids.Tests


DeltaEngine.sln has not issues.

If I start the Editor I've got this one:

Code:

System.NullReferenceException was unhandled by user code
  HResult=-2147467261
  Message=Riferimento a un oggetto non impostato su un'istanza di oggetto.
  Source=PresentationFramework
  StackTrace:
       in System.Windows.Markup.WpfXamlLoader.TransformNodes(XamlReader xamlReader, XamlObjectWriter xamlWriter, Boolean onlyLoadOneNode, Boolean skipJournaledProperties, Boolean shouldPassLineNumberInfo, IXamlLineInfo xamlLineInfo, IXamlLineInfoConsumer xamlLineInfoConsumer, XamlContextStack`1 stack, IStyleConnector styleConnector)
       in System.Windows.Markup.WpfXamlLoader.Load(XamlReader xamlReader, IXamlObjectWriterFactory writerFactory, Boolean skipJournaledProperties, Object rootObject, XamlObjectWriterSettings settings, Uri baseUri)
       in System.Windows.Markup.WpfXamlLoader.LoadBaml(XamlReader xamlReader, Boolean skipJournaledProperties, Object rootObject, XamlAccessLevel accessLevel, Uri baseUri)
       in System.Windows.Markup.XamlReader.LoadBaml(Stream stream, ParserContext parserContext, Object parent, Boolean closeStream)
       in System.Windows.Application.LoadComponent(Object component, Uri resourceLocator)
       in DeltaEngine.Editor.SampleBrowser.SampleBrowserView.InitializeComponent() in c:\DeltaEngine\Editor\SampleBrowser\SampleBrowserView.xaml:riga 1
       in DeltaEngine.Editor.SampleBrowser.SampleBrowserView..ctor() in c:\DeltaEngine\Editor\SampleBrowser\SampleBrowserView.xaml.cs:riga 13
       in DeltaEngine.Editor.SampleBrowser.SampleBrowserView..ctor(Service service) in c:\DeltaEngine\Editor\SampleBrowser\SampleBrowserView.xaml.cs:riga 17
  InnerException: 


Thanks.
Offline mc-kay  
#10 Posted : Tuesday, May 28, 2013 7:22:42 PM(UTC)
mc-kay

Medals: Admin

Joined: 8/24/2011(UTC)
Posts: 138
Location: Hannover

Thanks: 1 times
Was thanked: 12 time(s) in 7 post(s)
Originally Posted by: fg_garda Go to Quoted Post
Code:

  Approval libs and NCrunch.Framework references are wrong.


Try to add "ApprovalTests", "ApprovalUtilities" and "NCrunch.Framework" as NuGet reference (right click on "References" -> "Manage NuGet Packages...")
Originally Posted by: fg_garda Go to Quoted Post
Code:

  Error	4	Unable to find version '10.1.40219.425' of package 'Microsoft.Smartdevice.Connectivity'.	DeltaEngine.Editor.Launcher
  Error	5	The command ""c:\DeltaEngine\.nuget\nuget.exe" install "c:\DeltaEngine\Editor\Launcher\packages.config" -source ""  -RequireConsent -o "c:\DeltaEngine\packages"" exited with code 1.	DeltaEngine.Editor.Launcher


That's awkward because it's an internal NuGet package we using so it's not public available. Since we have a solution use this workaround:
Install the Windows Phone SDK (7 or 8) and reference "C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared\Phone Tools\CoreCon\10.0\Bin\Microsoft.Smartdevice.Connectivity.dll" by hand.
Also add a NuGet reference to "MvvmLightLibs".
Originally Posted by: fg_garda Go to Quoted Post
Code:

Error	7	Unable to find version '4.1.0.6871' of package 'NDepend.API'.	Asteroids
Error	8	The command ""c:\DeltaEngine\.nuget\nuget.exe" install "c:\DeltaEngine\Samples\Asteroids\packages.config" -source ""  -RequireConsent -o "c:\DeltaEngine\packages"" exited with code 1.	Asteroids
Error	9	Unable to find version '4.1.0.6871' of package 'NDepend.API'.	Asteroids.Tests
Error	10	The command ""c:\DeltaEngine\.nuget\nuget.exe" install "c:\DeltaEngine\Samples\Asteroids\Tests\packages.config" -source ""  -RequireConsent -o "c:\DeltaEngine\packages"" exited with code 1.	Asteroids.Tests


This reference makes not sense, just delete it and it should work.

In any way, first try to compile the "DeltaEngine.sln" and after this the "DeltaEngine.Editor.sln" because it looks like there are still some problem with restoring packages.
For the Editor problem I asked a coworker, he will also replay to you.

Thanks for your testing, we'll fix this issues for the next release on Friday ThumpUp

Edited by user Tuesday, May 28, 2013 7:25:16 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Offline Steve  
#11 Posted : Tuesday, May 28, 2013 7:29:56 PM(UTC)
Steve

Joined: 5/6/2013(UTC)
Posts: 15

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
@fg_garda

Thank you for your report.
Please tell me which OS (+ SP/bit) and VS (+ SP/installed plugins) version you are using, and the version of your installed .net framework.
Offline fg_garda  
#12 Posted : Wednesday, May 29, 2013 12:19:57 AM(UTC)
fg_garda

Joined: 3/18/2013(UTC)
Posts: 29

Thanks: 5 times
@Steve

Windows 8 version 6.2 (build 9200) 64 bit

Microsoft Visual Studio Premium 2012 Version 11.0.60315.01 Update 2
Microsoft .NET Framework Version 4.5.50709

Team Explorer for Visual Studio 2012
Windows Phone SDK 8.0 - ENU
AlignAssignments 1.0
AutoBraceComplete 1.0
Color Theme Designer 1.0
CustomDocWell 1.0
Microsoft Advertising SDK for Windows Phone 6.2.923.0
Microsoft Team Foundation Server 2012 Power Tools 3.0
Microsoft Visual Studio Process Editor 1.0
Microsoft XNA Game Studio 4.0 (Build 4.0.40906.0)
NuGet Package Manager 2.5.40416.9020
OptionsPageImpl 1.0
PowerCommands for Visual Studio 2010 1.0
PreEmptive Analytics Visualizer 1.0
Quick Launch Tasks 1.0
SQL Server Compact Toolbox 3.3
SQL Server Data Tools 11.1.20627.00
Visual Studio 11 Editor Extension 1.0
Visual Studio Achievements 1.0
Web Developer Tools 1.2.40308.0

Offline fg_garda  
#13 Posted : Wednesday, May 29, 2013 9:31:36 AM(UTC)
fg_garda

Joined: 3/18/2013(UTC)
Posts: 29

Thanks: 5 times
Finally I resolved all the reference problems... for the Editor.Launcher I had to clear all items in the packages.config manually. Confused

For the other problem (NullReferenceExceptio at System.Windows.Markup.WpfXamlLoader.TransformNodes) after after I have enabled break on exceptions I saw a ReflectionTypeLoadException for the System.Windows.Interactivity: I think I added the wrong version in the Editor project. After I have updated the reference to packages\MvvmLightLibs.4.1.27.0\lib\net40\System.Windows.Interactivity.dll the project has been started successfully. Sorry for this bad error report. Blushing

Offline Flavio Damasco  
#14 Posted : Thursday, May 30, 2013 5:08:14 PM(UTC)
Flavio Damasco

Joined: 5/15/2013(UTC)
Posts: 45
Location: Hannover

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Fg_garda, no problem at all! ;)
UserPostedImage
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
OceanSpiders 2.0
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF.NET | YAF.NET © 2003-2017, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.177 seconds.