Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Offline ekeimaja  
#1 Posted : Tuesday, October 8, 2013 6:12:46 PM(UTC)
ekeimaja

Joined: 10/7/2013(UTC)
Posts: 8

So I tried to make as said, but rebuilding not succeeding. Reinstalling did not help.

Wanna join the discussion?! Login to your forum accountregister a new account. Or Connect via Facebook Twitter Google

Offline Benjamin  
#2 Posted : Tuesday, October 8, 2013 10:32:27 PM(UTC)
Benjamin

Medals: Admin

Joined: 8/20/2011(UTC)
Posts: 1,421
Location: Hannover

Thanks: 18 times
Was thanked: 97 time(s) in 92 post(s)
Just tell us what the error is so we can help.
Offline ekeimaja  
#3 Posted : Wednesday, October 9, 2013 6:08:36 AM(UTC)
ekeimaja

Joined: 10/7/2013(UTC)
Posts: 8

There comes over 800 errors.
Offline mc-kay  
#4 Posted : Wednesday, October 9, 2013 10:46:01 AM(UTC)
mc-kay

Medals: Admin

Joined: 8/24/2011(UTC)
Posts: 138
Location: Hannover

Thanks: 1 times
Was thanked: 12 time(s) in 7 post(s)
Please post the actual error message from VS (first few, not all 800).
Offline ekeimaja  
#5 Posted : Wednesday, October 9, 2013 5:05:58 PM(UTC)
ekeimaja

Joined: 10/7/2013(UTC)
Posts: 8

Error 253 'CreepyTowers.Simple2D.Basic2DDisplaySystem.Size' is a 'property' but is used like a 'type'

Error 478 The type or namespace name 'App' could not be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)
Offline Benjamin  
#6 Posted : Thursday, October 10, 2013 8:14:53 PM(UTC)
Benjamin

Medals: Admin

Joined: 8/20/2011(UTC)
Posts: 1,421
Location: Hannover

Thanks: 18 times
Was thanked: 97 time(s) in 92 post(s)
Please open the DeltaEngine.sln and compile it like on the guides here:
http://DeltaEngine.net/Download
http://DeltaEngine.net/Learn/FirstSteps

Seems like you are opening some broken Samples solution and you have no references and thus getting strange errors we are not aware of.
Offline ekeimaja  
#7 Posted : Thursday, October 10, 2013 9:02:43 PM(UTC)
ekeimaja

Joined: 10/7/2013(UTC)
Posts: 8

That's the problem, on me there was not DeltaEngine.sln file anywhere...search did not find that.

Edited by user Thursday, October 10, 2013 9:33:52 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Offline internetfreak  
#8 Posted : Thursday, October 10, 2013 10:16:44 PM(UTC)
internetfreak

Joined: 12/19/2011(UTC)
Posts: 529

Thanks: 10 times
Was thanked: 16 time(s) in 15 post(s)
If there's no deltaEngine.sln, then you would need to redownload the source code as you got a partial version. If you download it with git/mercurial, you normally should have everything you need so you probably did something own which was not good.
Just try it as benjamin said in his links and it will work :)
Mein Blog: www.internetfreak.net

- Inoffizieller DeltaEngine-Supporter und Tutorialschreiber -
Offline ekeimaja  
#9 Posted : Friday, October 11, 2013 3:50:48 PM(UTC)
ekeimaja

Joined: 10/7/2013(UTC)
Posts: 8

Just wondering, why in exe is not all needed files...

EDIT: Where I put those XNA files which I downloaded?

Edited by user Friday, October 11, 2013 4:21:47 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Offline internetfreak  
#10 Posted : Friday, October 11, 2013 4:45:45 PM(UTC)
internetfreak

Joined: 12/19/2011(UTC)
Posts: 529

Thanks: 10 times
Was thanked: 16 time(s) in 15 post(s)
I cannot completely follow you.
The exe, that means the installer, is packed with all necessary assemblies and is meant for referencing in your projects. The samples included in the installer are meant for use with the app builder, not really for opening.
If you want a useable version of the samples, you should download the source code, then all your errors are gone :)

What do you mean with "XNA Files you downloaded"?
Mein Blog: www.internetfreak.net

- Inoffizieller DeltaEngine-Supporter und Tutorialschreiber -
Offline ekeimaja  
#11 Posted : Friday, October 11, 2013 5:23:15 PM(UTC)
ekeimaja

Joined: 10/7/2013(UTC)
Posts: 8

I am also bit jumbled up. So if I want to code using Visual Studio and XNA, I don't download exe, just this?
Offline Benjamin  
#12 Posted : Friday, October 11, 2013 5:53:12 PM(UTC)
Benjamin

Medals: Admin

Joined: 8/20/2011(UTC)
Posts: 1,421
Location: Hannover

Thanks: 18 times
Was thanked: 97 time(s) in 92 post(s)
Yup, maybe you can also watch the video on the Download page. It is a bit outdated, but the process is pretty much the same. It uses nuget and no download is required, it will work out of the box.

When you download the DeltaEngine XNA version just open the DeltaEngine.sln file and compile it, then start the LogoApp to see if it all works fine. Then you are ready for game development.
Offline ekeimaja  
#13 Posted : Friday, October 11, 2013 6:38:02 PM(UTC)
ekeimaja

Joined: 10/7/2013(UTC)
Posts: 8

When open LogoApp

Error 1 The OutputPath property is not set for project 'DeltaEngine.Content.Disk.csproj'. Please check to make sure that you have specified a valid combination of Configuration and Platform for this project. Configuration='Debug' Platform='HPD'. This error may also appear if some other project is trying to follow a project-to-project reference to this project, this project has been unloaded or is not included in the solution, and the referencing project does not build using the same or an equivalent Configuration or Platform. LogoApp

EDIT: Now, when I run LogoApp after opening file, it works. When I open BouncingLogo.cs, it gives errors "The name X does not exist in the current context"

Edited by user Friday, October 11, 2013 7:00:12 PM(UTC)  | Reason: Strange LogoApp

Offline Benjamin  
#14 Posted : Monday, October 14, 2013 2:13:03 AM(UTC)
Benjamin

Medals: Admin

Joined: 8/20/2011(UTC)
Posts: 1,421
Location: Hannover

Thanks: 18 times
Was thanked: 97 time(s) in 92 post(s)
This sounds very strange, can you give us your exact environment details? Which OS, which IDE? Windows 7? Visual Studio 2012? Also send us the complete error output from Visual Studio because I have not seen your error messages, it makes no sense. There is no platform HPD and I don't know anything about "The name X does not exist in the current context" when just opening a .cs file (is it on disk?).
Offline ekeimaja  
#15 Posted : Monday, October 14, 2013 3:30:13 PM(UTC)
ekeimaja

Joined: 10/7/2013(UTC)
Posts: 8

"Error 35 The name 'Add' does not exist in the current context C:\Delta Engine\Samples\LogoApp\BouncingLogo.cs 20 4 LogoApp"
"Error 44 The name 'Center' does not exist in the current context C:\Delta Engine\Samples\LogoApp\BouncingLogo.cs 28 43 LogoApp"

That I meant with "X does not exist"

And I know that reason to these errors is in my Visual Studio (2010 Professional) and OS (7 Home Premium), which have been always broken since installing. I will reinstall my Visual Studio some day and then test again.

EDIT: I change to MonoGame, hope it'll work...

Edited by user Monday, October 14, 2013 8:15:34 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Offline Benjamin  
#16 Posted : Monday, October 14, 2013 8:16:38 PM(UTC)
Benjamin

Medals: Admin

Joined: 8/20/2011(UTC)
Posts: 1,421
Location: Hannover

Thanks: 18 times
Was thanked: 97 time(s) in 92 post(s)
Okay, then the error is simply explained by your project references, which seem to be missing. The C# compiler cannot find the methods required to make the LogoApp work. Please download and use the source code version of the Delta Engine as we have described above to fix your problem. We will investigate how you got to that error from the DeltaEngine.Samples.sln and fix that problem too. I will notify you when it is fixed (next release later this week).
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
OceanSpiders 2.0
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF.NET | YAF.NET © 2003-2017, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.122 seconds.